Mitä sinä osaat?

Kumpaan kastiin kuulut? "No, kaikenlaista on tullut tehtyä", "Olen moniottelija ja elinikäinen oppija".


Onko sinulla oman osaamisen paketoiva hissipuhe? Osaatko kertoa lyhyesti, mitä sinä osaat? Oletko tuotteistanut osaamisesi?


CV on tärkeä kohdentaa aina sille yritykselle ja työpaikalle, johon olet hakemassa. CV:ssä oma osaaminen eritellään lyhyisiin ja napakoihin tehtäväkohtaisiin tekemisen ja aikaansaannosten kuvauksiin. Työtä hakiessa on fiksumpaa käyttää haulikon sijaan tarkkuuskivääriä. Työnhaussa määrällä ei voi korvata laatua. Työnhaku pitkittyessään on usein henkisesti todella raskasta, erityisesti silloin, kun on tullut irtisanotuksi.


On hyvä opetella tekemään uusia asioita ns. vakinaisen työn aikana. Tilanteen muututtua on helpompi ottaa uusia haasteita vastaan.


Usein kuulee väitettävän, että työelämä on muuttunut entistä vaativammaksi. Työntekijän on oltava itseohjautuvampi kuin ennen. Ajanhenki vaatii sisäistä yrittäjyyttä. Aina ei ole olemassa valmista tiekarttaa, että mitä opetella seuraavaksi. Tilanteet muuttuvat nopeasti. Suuri osa oppimisesta on tekemällä oppimista.


Moni kaipaa sitä, että joku voisi kertoa, että mitä kannattaa opetella seuraavaksi, jotta jotenkin pysyisi ajan tasalla. Tänä päivänä puhutaan siitä, että elinikäinen oppiminen on välttämättömyys maailman nopean muutoksen vuoksi. Työelämässä mukana olevan henkilön tulee hallita ns. ketterä tapa toimia.


Työnhakijan motivaatio painaa eniten vaakakupissa rekrytointipäätöstä tehtäessä. Paraskaan työntekijä ei ole luovimmillaan ja tuottavimmillaan vailla riittävää motivaatiota. Siksi rekrytoija haluaakin varmistaa, että tarjolla oleva työtehtävä on se oikea paikka työnhakijalle, eikä työpaikkaa ole hyvä hakea vain siksi, ettei muuta ole tarjolla.


Uskalla olla oma itsesi rekrytointiprosessin aikana, sillä jos et kelpaa sellaisena kuin olet, työpaikka ei alun perinkään ollut sinua varten.


Tutustu työpaikan arvoihin yrityksen verkkosivujen kautta tai kysymällä niistä henkilöltä, joka on merkitty työpaikkailmoitukseen lisätietojen antajaksi. Varmista, ettei työnantajan ja omien arvojesi välillä ole voimakasta ristiriitaa, jos niin on, luvassa saattaa olla ongelmia työsuhteen käynnistyttyä.

Oma persoona on onnistuttava tuomaan esille. Toisen ihmisen apu ja sparraaminen auttavat tilanteessa.

0 0
Feed